Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı | TOVAK

01 Temmuz 2013

Herkes görevini hiç şikayet etmeden yerine getirdi.

Bu teşekkür bizim için hem İMECE'ye verilen önemin hem de İMECE'nin yeniden hayat bulduğunun göstergesi. Bu teşekkür, ihtiyaçlarının karşılanmasından ziyade imecenin yeniden işler hale gelmesine önem veren bir okul müdürünün teşekkürü. Amacımızın sadece, ihtiyacı olan yerlere yardımseverler tarafından yapılacak yardımların ulaştırılması olmadığını çeşitli platformlarda belirttik.

Gerçekten de bugüne kadar yardımları sadece İMECE yoluyla katkıda bulunacağı taahhüdü aldığımız yerlere yönlendirdik. Yaptığımız her yardımda İMECE alışkanlığının yeniden canlandığını, sosyal sorumluluğun dalgalar halinde yayıldığını gördük.
İşte Uşak, Banaz, Muratlı İ.Ö.O. Müdürü Sayın İbrahim  BAŞAR’ın teşekkür mektubu;
“Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’na;
İMECE Projesiyle ilk karşılaştığımda içimde inanılmaz bir heyecan duydum. Zira uzun zamandır okulumuzun onarıma ihtiyacı vardı. Ben bunu nasıl halledebilirim diye düşünüp, zaman zaman öğretmen arkadaşlarımla fikir alışverişinde bulunurken; bu proje vesilesiyle TOVAK'la tanışma imkanımız oldu. Projeyi okuduktan sonra bu işi başarabileceğimiz inancıyla kolları sıvadık. Önce meslektaşlarımla sonra köy muhtarı, okul aile birliği başkanımızla uzun uzadıya, "Nasıl yapabiliriz, neler yapabiliriz?" diye düşündük, konuştuk. Ama bir yandan da çekincelerimiz vardı. Çünkü Uşak iline ayrılan kontenjan sadece iki okulla sınırlıydı. Yine de denemekte fayda vardı. Başvurumuzu yaptık.
Başvuru sonrası hayaller kurmaya, fikirler üretmeye devam ettik. Şurayı şöyle yapalım, burası böyle olsun... Kısa bir süre sonra beklenen haber geldi. TOVAK'tan Ünal ATAMAN Bey bizimle irtibata geçti. Projemizin gerçekleşebileceğini, okulumuzun daha iyi bir duruma gelebileceğini, neler yapmamız gerektiğini detaylı bir şekilde anlattı. İçimdeki heyecan daha da büyüdü. Adı proje olan bu şey benim için hayaldi. Bir hayalime daha dokunabilmenin, ona bu kadar yakın olmanın verdiği şevk ve azimle çalışmalarımıza başladık.
Kim neler yapabilirdi? Önce bunu kendi aramızda mütaala ettik. Bir arkadaşımız projeyle ilgili fotoğrafları hazırlayacaktı, diğer bir arkadaşımız bunları bilgisayar ortamında slayt şekline getirip yapılacak işleri ayrıntılı olarak yazacaktı. Ben de köy muhtarı ile görüşüp onarım aşamasında halktan gönüllü olarak çalışabilecek, becerikli, boyadan, sıvadan anlayan kişileri bulacaktık.
Herkes görevini hiç şikayet etmeden, şevkle yerine getirdi. Okulumuzun fotoğrafları çekildi, slaytlar hazırlandı, gönüllü ustalar bulundu. Nakit yardımımız gelir gelmez malzemeler temin edildi. İşte oluyordu. Sıva başlar başlamaz okulumuzun görüntüsü değişmeye başladı. Boya ile beraber okulumuz tamamen değişmişti. Sanki sihirli bir değnek değmişti. Onarım aşamasında Ünal Bey sürekli bizimle irtibat halindeydi. Kendisine projemizin tamamlandığını söyleyeceğim günü sabırsızlıkla bekliyordum. O gün de geldi. Ve proje tamamlanıp  okulumuzun yeni haline baktığımızda bütün yorgunluğumuzu unuttuk.
Bu vesileyle;
Bağışçımız Nüteyra BERKMEN Hanımefendi başta olmak üzere Türkiye Toplum Hizmetleri Vakfı’na, okulumuzun onarım aşaması öncesi ve sonrasında bizlerle sürekli irtibat halinde olan Ünal ATAMAN Beyefendi'ye ve bütün TOVAK gönüllülerine; başta şahsım olmak üzere, öğrencilerim, öğretmen arkadaşlarım ve öğrenci velileri adına; en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Mikro planda okulumuzun onarımına, fiziki durumunun iyileştirilmesine; makro planda da ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına yapmış olduğunuz samimi katkılardan dolayı en derin saygılarımı sunuyorum. Bu yardım hareketinin suya düşen damlanın halkaları gibi büyüyerek tüm Türkiye'mizi sarmasını diliyorum.
Başarılarınızın ve ülkemize olan katkılarınızın her geçen gün büyümesi dileğiyle....
En kalbi hislerle sizleri selamlıyorum.
İbrahim  BAŞAR
Uşak Banaz Muratlı İ.Ö.O.Müdürü